dijous, 24 de març del 2011

"El racó de la memòria"

JA HA SORTIT EL 2n RACÓ DE LA MEMÒRIA!!!

Acaba de sortir publicat el 3r Butlletí Municipal i com en l'anterior el departament de comunicació i relacions institucionals de l'Àrea de Serveis i Comunicació ens ha convidat a participa-hi amb aquest nou "racó de la memòria", espai que pretén evocar els records dels nostres ciutadans.

L'Arxiu us proposa novament un retorn al passat. Us demanem que us atureu al voral de l'actual avinguda Platja d'Aro, a S'Agaró, i mireu cap a la zona del Puig del Molí. Us presentem una imatge de finals dels anys seixanta i principis dels setanta del segle XX, i la respectiva zona a l'actualitat.

A la imatge antiga, reconeixem a la dreta el "Supermercat Pons", construït el 1965, ja amb l'ampliació de finals de 1968 que va fer-ne l'Emili Pons Serarols. L'avinguda ja disposa d'enllumenat públic, instal·lat a principis del 1968, però encara no hi ha voreres, perquè curiosament no es van col·locar fins vint-i-sis anys més tard, a la tardor de 1994.

Les imatges promocionals dels anys cinquanta i seixanta de S'Agaró no solien mostrar aquesta zona. Es posava més èmfasi en l'àmbit més exclusiu de la urbanització de S'Agaró impulsada per la família Ensesa, en la seva arquitectura i en les activitats que s'hi desenvolupaven o en la platja de Sant Pol.

Aquesta part interior, més modesta, coneguda com a barri o paratge de Sant Pol, o segons la zona, Sant Pol de dalt i Sant Pol de baix o, simplement S'Agaró, ha mantingut aquesta zona a peu de carretera com a espai de serveis: el bar i la botiga de queviures dels germans Cornetes, els plats del Celler d'en Xavier de l'Anicet Gabarró, que el 1969 es traslladaria més cap al centre amb un nou negoci, el Supermercat Xavi, etc. També al seu entorn els habitants han anat subsistint sobretot de l'agricultura: Cal Ralet, Ca la Broquila, Cal Generós, Can Picamal, Can Bou,... Amb el pas dels anys, però, s'ha anat potenciant l'ús residencial i de serveis d'ambdues zones.