L'ARXiU A INTERNET

L'ARXiU és present a la xarxa d'ençà del novembre de 2008, moment en què ens vam donar d'alta a blogger. Per aquell temps, el bloc es va crear sobretot amb la voluntat de donar resposta a una necessitat de l'ARXiU: fer consultable una informació arxivística que fèiem arribar mensualment per correu electrònic a les oficines municipals d'ençà de desembre de 2007. Aquesta informació són les primeres onze entrades cronològiques del bloc (del butlletí 1-des.2007 al butlletí 11-nov.2008).

El bloc ens ha permès continuar fent arribar aquestes notícies arxivístiques a l'usuari intern de l'Ajuntament, però alhora ens ha permès un nou canal per arribar a l'usuari extern, i per aquest motiu a partir d'aquest moment (novembre 2008) vam passar a diversificar els temes de les nostres entrades i a publicar no tan sols temes de gestió documental interns pel fons documental de l'Ajuntament (del butlletí 12-febr.2009 en endavant).

Per altra banda, l'ARXiU participa també a la xarxa social facebook des del gener del 2011. 

L'ús que fem d'altres eines com You Tube, Vimeo, slideshare, youblisher, etc. són per complementar i fer més atractiu el contingut que mostrem tant en el bloc com a la xarxa social.

AUDIOVISUALS CREATS PEL PROPI ARXiU 

02/05/2011
Font: Vimeo
Tipologia de document: Audiovisual  
Durada: 2'55"
Descripció: Facilitat d'accés al Servei de Gestió Documental i ARXiU de Castell-Platja d'Aro.
Audiovisual il·lustratiu amb personal del Servei, per mostrar-vos els passos que cal seguir per venir a consultar qualsevol tipus de documentació a l'ARXiU. Com podeu veure és molt simple, no cal trucar, tan sols acostar-vos i exposar-nos quin document us convé trobar (potser algun document administratiu de l'Ajuntament sobre vosaltres, o un plànol de la vostra casa, potser alguna foto d'aquell Carnaval, Pessebre Vivent, Volta Ciclista, etc. que es va fer fa anys, etc.) i tot seguit si no hi ha restriccions d'accés us el facilitarem.AUDIOVISUALS CREATS PER ALTRES ENTITATS ON APAREIX l'ARXiU

19/02/2011
Font: Televisió Costa Brava  
Tipologia de document: Audiovisual  
Durada: 4'42"
Descripció: La Fundació Moret i Marguí ha signat els primers convenis de col·laboració de tot Catalunya per la recuperació dels llegats i la memòria de la població. Els convenis els ha signat amb tres ajuntaments de la comarca com són el de Castell-Platja d'Aro, Sant Feliu de GUíxols i Santa Cristina d'Aro. A través d'aquest acord de col·laboració la fundació es compromet a realitzar tasques de sensibilització envers el valor de les històries i llegats d'aquestes poblacions. Intervé: Dolors Padilla alcaldessa de Castell-Platja d'Aro, Xavier Sala primer tinent d'alcalde de Santa Cristina d'Aro, Xavi Conchillo arxiver de Castell-Platja d'Aro, Miquel Calm president de la Fundació Moret i Marguí.

15/03/2012
Font: Televisió Costa Brava
Tipologia de document: Audiovisual  
Durada: 2'52"
Descripció: Acte protocolari de signatura del conveni entre l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i el Sr. Xavier Sala i Costa, de nom artístic "Xevi", per a la donació i autorització d'ús del seu fons documental personal. L'atractiu d'aquest fons personal resideix en què el fons personal de l’il·lusionista internacional Xevi, és fruit d’una activitat professional pionera i poc habitual a les nostres contrades i que ha gaudit de projecció internacional. De caire polifacètic va ser el primer il·lusionista de les comarques de Girona, ha estat autor de llibres i articles de màgia, i diversos autors han deixat constància del seu pes en el món de l’il·lusionisme internacional. Ha estat fundador de Mags sense fronteres i Mans màgiques del món, i també actor de cinema, organitzador de festivals de màgia, Record Guiness per la seva conducció amb cotxe i amb els ulls tapats, ha donat cursos de màgia, conferències, i ha realitzat diverses exposicions temporals arreu de l’estat espanyol. L’any 2002 va crear l’espai permanent El Gran Museu de la Màgia (la Casa Màgica de Santa Cristina d’Aro). Pel seu treball de promoció i difusió de l’art de la màgia, entre altres distincions, el 1985 la prestigiosa associació The Magic Circle d’Anglaterra va concedir-li l’Estrella d’or, el 2005 la Sociedad Española de Ilusionismo li va concedir la Medalla d’or, i el 2011 va rebre la menció honorífica Memorial Li-Chang.

 +INFO a Internet: 
Agència Catalana de Notícies, Diari de Girona, EL PUNT, GironaINFO
Entrevista a RAC1 al programa MISTERIS (download.php-file=0401 02h (Diumenge 01-04-12) MISTERIS.mp3)

Per a més enllaços cliqueu aquí