QUÈ FEM

Ajudem al propi Ajuntament a gestionar la documentació i també a qualsevol ciutadà del municipi en la gestió de la seva pròpia documentació.

Funcions d'aquest servei :
.
1.- GESTIONEM i custodiem tots els documents administratius que produeixen i/o reben les oficines municipals en les seves diferents tipologies, i que durant uns anys són vigents i útils tant per l’Administració com pel ciutadà (ARXIU ADMINISTRATIU 15-30 anys). 

D’aquests documents, uns esdevenen de conservació permanent, i s’encarreguen de deixar constància i testimoni de l’actuació municipal. (ARXIU HISTÒRIC).
.
2.- Vetllem per la RECUPERACIÓ i PROTECCIÓ del patrimoni documental no produït directament per l’Ajuntament, però vinculat al municipi per raons socials, econòmiques, històriques, etc. Ens referim a tota aquella documentació de particulars, empreses i altres organismes i associacions del terme. 
.
Per tal que no es perdi aquesta documentació us fem saber el valor que pot tenir la documentació que teniu en les vostres cases, empreses o entitats i de quina manera aquesta pot contribuir al coneixement de la història del municipi. Així mateix, us oferim les nostres instal·lacions per a conservar-la (certs criteris).  
.
3.- Relacionat amb la funció de DIFUSIÓ, i tenint en compte les limitacions d’accés, atenem les vostres consultes a la documentació que custodiem. Us oferim les eines per accedir a la documentació i us orientem en les cerques. 

Així mateix, fomentem la recerca realitzant i/o col·laborant en publicacions, exposicions,…
i us mantenim informats per mitjà d'aquest bloc i del facebook de tota mena de curiositats relacionades amb la història del nostre terme.

QUIN TIPUS DE DOCUMENTS CONTÉ L’ARXIU?

L’Arxiu conté el patrimoni documental del municipi en tots els seus diferents formats i suports:

Documents TEXTUALS.

Documents sobre paper, pergamí,...
Documents SONORS.

Cintes de cassete, CD,...
Documents VISUALS.

Fotografies sobre paper o sobre plàstic (negatius, diapositives, digitals,…) cartells,…
Documents AUDIOVISUALS.
 
Cintes de 8mm, 16mm,... vídeo i DVD