dilluns, 13 de desembre del 2010

BUTLLETÍ número 21

UN DIA A L'ARXIU - AUDIOVISUAL IL·LUSTRATIU
Sigui quina sigui la tipologia d'arxiu (nacional, comarcal, local, jurídic, d'empresa, etc.) i les seves dimensions, els diferents serveis d'arxiu tenim unes tasques bàsiques que pràcticament realitzem de la mateixa forma, si bé, òbviament el volum de documentació a tractar i el volum de personal que treballa en dits serveis és diferent.
El fet és que el Servei d'Arxiu de Castell-Platja d'Aro va creixent, i gaudeix ja d'unes dimensions considerables i a diferència de molts arxius, per nombre d'habitants estem integrats ja en el Sistema d'Arxius de Catalunya i dins aquest context estem sotmesos per Llei al compliment dels mateixos requisits que els altres Serveis d'Arxiu que estan integrats dins aquest sistema i a una sèrie d'avantatges formatius, etc.
Us adjunto un audiovisual promocional creat pels companys arxivers de la Generalitat que il·lustra prou bé, i òbviament des de la seva òptica, quines són algunes de les feines bàsiques que poden ocupar un dia de feina en un arxiu: Des de la rebuda de les transferències dels diferents departaments, el pre-tractament d'aquesta documentació, la posterior classificació i descripció,... les consultes externes dels usuaris o la puntual difusió de la documentació, en aquest audiovisual exemplificat a través d'una exposició.

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.