dimecres, 12 de març del 2014

9è RACÓ DE LA MEMÒRIA

El Servei de gestió documental i arxiu de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro us proposa redescobrir amb el joc de la comparativa fotogràfica un nou espai del nostre municipi. Per a aquesta ocasió hem escollit una de les infraestructures que alguns possiblement utilitzeu tot sovint: el pont del Ridaura de la carretera de S'Agaró. 

En la imatge, en una de les moltes instantànies del prolífic Valentí Fargnoli, s'hi mostra l'obra pocs anys després d'haver finalitzat i completat, concretament el 1933. La construcció d'aquest pont cal entendre-la lligada a la consolidació del "camí veïnal" entre Castell d'Aro i S'Agaró.

Si bé es conserva documentació creuada al respecte de l'any 1930 no és però, fins el 1931 quan oficialment l'ajuntament republicà de Castell d'Aro demana a la Comissaria Delegada a Girona, l'actual Diputació de Girona, suport econòmic per tirar endavant el camí i el pont. El maig del 1933, la Comissaria va decretar assumir el cost d'ambdues infraestructures.

El pont del Ridaura, obra de l'enginyer Gabriel Andreu, i la consolidació del camí de Castell d'Aro fins a S'Agaró van suposar un cost de 147.739,75 pessetes (prop de 900 euros). El pont va ser enderrocat la tardor del 1986 per a construir-hi l'actual. Encara avui però, en els laterals s'hi pot apreciar, sota el forjat, restes de l'obra original del 1933.